Оставка на Корнелия Нинова означава оттегляне от ръководството на БСП и от преговорния процес

...
Оставка на Корнелия Нинова означава оттегляне от ръководството на БСП и от преговорния процес
Коментари Харесай

Йончева: Нинова няма право да води преговорите за кабинет от името на БСП

Оставка на Корнелия Нинова означава отдръпване от управлението на БСП и от преговорния развой за държавно управление. Ако не става въпрос за следващата игра и мятане на прахуляк в очите на гласоподавателите и поддръжниците на БСП, смятам за редно госпожа Нинова да се отдръпна неотложно от ръководството на партията. Това ще е първият тест за почтените ѝ планове. Това разяснява евродепутатът Елена Йончева по мотив декларираната оставка на ръководителя на БСП Корнелия Нинова, оповестяват от екипа ѝ. 

По думите ѝ няма по какъв начин един отиващ си водач да обвърже партията с толкоз значими решения за нейното бъдеще.

" Преговорите от името на БСП трябва да се водят от човек, избран от органите, който да съставлява дълготрайния интерес на партията и да не е дискредитиран пред сътрудниците ", счита Йончева.

Нинова призна провалянето си и хвърли оставка, упрекна Борисов за вътрешнопартийната съпротива

" Един политик би трябвало да е кадърен да носи последствията от личните си думи и решения. Всяко друго държание ще отвори още по-голяма бездна сред управлението на партията и българските жители ", акцентира тя.

" Време е БСП да затвори позорната страница от последната година и да се насочи към бъдещето - избори за президент и вицепрезидент, договаряния за работещо държавно управление, промяна в партията и връщане на левите хрумвания на масата ", разяснява още Елена Йончева.

Тя се обърна и към всички хора, които носят левите хрумвания в сърцата си: „ Нека стартираме да градим бъдещето през днешния ден. БСП е по-голяма от всеки ръководител и може да преодолее грешките, осъществени в последните година-две “, посочи Йончева.

Според евродепутатът е пристигнало време отпред на БСП да застане същински ляв човек, с прогресивни хрумвания и мощ да въодушевява и младите, и възрастните, и бедните, и работещите. Човек, който носи вяра и предлага решения. Човек, който не търси опрощение в другите, а води самоуверено напред към едно по-добро бъдеще. За България и за нейните жители, добави тя, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР